Commissies

Wij maken onze voorstellingen helemaal zelf: van de keuze van de liedjes tot het verhaal en het decor. Ieder jaar vullen we daarvoor opnieuw deze commissies:

De optreedcommissie regelt elk jaar een aantal optredens op verschillende locaties. Soms nodigt Vijo daarbij ook andere koren of artiesten uit, bijvoorbeeld bij het slotoptreden van het seizoen. De avond eindigt altijd met een wervelend feest.

De vormgevingscommissie zorg voor de theatrale vormgeving van de voorstelling. Ze zorgt dat de voorstelling een goed lopend geheel wordt en regelt ook de theateroefeningen en vormgevingsdag. Tegenwoordig is deze commissie samengevoegd met de repertoirecommissie die ieder jaar passende liedjes bij het thema of het verhaal selecteert. De teksten en de muziek worden erbij gezocht en van bepaalde liedjes maakt onze dirigent een eigen arrangement.

De weekendcommissie is vooral in het begin van het seizoen enorm actief. Binnen enkele maanden moet het koorweekend georganiseerd worden. De weekendcommissie maakt er altijd een spannend en verrassend weekend van waarin ook nog ruimte is om te repeteren en de voorstelling in elkaar te draaien.

De repetitiecommissie zorgt ervoor dat de repetities steeds weer verfrissend, leuk, spannend en energiek zijn. Grootste uitdaging van deze commissie: de ongebreidelde energie van het koor in goede banen leiden.

Last but not least: de commissie BuZa. In november 2023 was het de beurt aan Praag. Op een internationaal korenfestival zongen we met een Russisch koor uit Tsjechi√ę, een Brussels close harmony koor en een gospelkoor uit Ghana. Eerder namen we deel aan Meeting Music in het Italiaanse Riva in 2017 en het korenfestival Canta del Mar in Calella, Spanje, in 2014.

En we hebben ook een bestuur. Daarin zitten: Wim van der Zanden (voorzitter), Jos de Goeij (penningmeester), Anita Hegeman en Janneke Voskamp.